Печен нахут

pechen-nahut

Необходими продукти:

  • 1 буркан/консерва сварен нахут (може и да си сварите суров)
  • 1-2 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка, кимион, риган, червен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Изсипете нахута в гевгир и измийте добре. В купа сложете зехтина, подправките и добавете нахута и разбъркайте добре.

Преместете в тава върху хартия за печене и сложете в добре загрята фурна за около 10-15 мин. като разбърквате.

Сервирайте с лайм или лимон.

Може да поднесете нахута и като част от свежа салата с марули, домати и др.

collage_20150917002758150_20150917003041678

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s