Пържени филийки

Необходими продукти:

1 хляб/багета
100 мл. прясно мляко
2 яйца
1 с.л. захар
ванилия (1 пакетче на прах или няколко капки есенция)
1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтин в тефлонов тиган на средносилна степен.
Изсипете млякото в дълбока чиния. Разбийте яйцата с ванилията, канелата и захарта.
Вземете една филия хляб и потопете леко в млякото от двете страни. След това потопете в яйцата от двете страни и пуснете в тигана. Пържете и от двете страни до златисто.
Поднесете с пудра захар и плодово сладко.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s