Чубрица

Чубрица / Savory

Чубрицата има силен приятен аромат и леко парещ тръпчив вкус. Тя се използва главно за приготвяне на топли ястия. С изключително силните си ароматни качества тя придава специфичен вкус на всяка една манджа.Чубрицата е сърцето на много ястия в българската кухня. Римляните са използвали чубрицата за готвене и като билка. Те са вярвали в нейната сила като афродизиак.

Използвайте чубрицата внимателно. Прибавяйте по време на готвене, защото тогава най-силно пуска аромата си.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s